بررسی ظرفیت های کشاورزی و گردشگری منطقه رمون جیرفت

ساخت وبلاگ

به نام خدا

 

بررسی ظرفیتهای کشاورزی و گردشگری منطقه رمون جیرفت

 

به قلم دکتر ذبیح‌الله اعظمی، استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت

 

 

به‌منظور بازدید از باغات و مزارع منطقه رمون و مشاوره دادن به کشاورزان آن دیار، به خصوص در زمینه آفات و بیماری‌های درختان میوه در اوایل آبان ماه 1397 به منطقه مذکور سفر کردم. منطقه رمون دارای ویژگی های منحصر به فردی است که در صورت استفاده از ظرفیت های بالقوه آن و ایجاد زیرساخت های مناسب می تواند به یکی از مناطق مهم کشاورزی و گردشگری منطقه جنوب کرمان تبدیل شود.

 

مشخصات جغرافیایی: منطقه رمون جیرفت در یک دره زیبا به طول حدود 40 کیلومتر و از نظر ویژگی های اقلیمی کاملاً شبیه منطقه باصفای دلفارد است. این منطقه از روستای نراب در کنار دریاچه سد جیرفت شروع و به کوه‌های شینگرا در ابتدای سربیژن ساردوییه ختم می‌شود. در حقیقت فاصله ابتدای رمون از هر دو طرف (مسیر جاده سد و یا مسیر سربیژن) تا مرکز شهرستان حدود 50 کیلومتر است. به‌جز قسمتی که جزء جاده اصلی شهرستان است و قسمت کمی هم که آسفالت شده بود بقیه مسیر راه کوهستانی بسیار نامناسب، صعب‌العبور و تقریباً بدون خودرو آف-رود مسافرت به آن منطقه مشکل است و مردم محلی هر بار که از آن عبور می‌کنند درد و رنج شان دوچندان می‌شود. دره اصلی دارای 5 دره منشعب بانام‌های: دره کهور دهوج، دره ماردوجان و حسن‌آباد، دره سرخ‌آباد و بندر، دره تنگ، دره زارده بختیاری و مکاع است که هرکدام به طول بیش از 12 کیلومتر و کشاورزی و زندگی درآن‌ها جریان دارد. این منطقه با بیش از دو هزار خانوار دارای مردمی سخت‌کوش، نجیب، خونگرم، مهمان نواز و مهربان است که طوایف و فامیل های مهم منطقه عبارتند از قاسمی، جلالی، سلطانی، جهانبین، بیاد، عابدینی، کریمی، رمانی، شفیعی، مارزی، بی باک، کمالی، ژیانفرد، بهروز، کهوری، ترکستانی، سالاری، فرزان و سیرگانی که از دیر باز در این منطقه زندگی و اکثریت به شغل باغداری و عده کمی هم از طریق دامداری و زنبورداری امرارمعاش می‌کنند. کشاورزان رمون با کمترین امکانات سالانه بیش از 50 هزار تن انواع محصولات باغی اعم از سردسیری و گرمسیری تولید و سهم قابل‌توجهی در تولید محصولات کشاورزی جنوب استان کرمان دارند. همچنین مردم این منطقه ضمن وفاداری به آرمان های نظام مقدس اسلامی سه شهید به نام‌های شهید بیاد، شهید قاسمی و شهید کریمی را نیز تقدیم انقلاب، دفاع مقدس و سرزمین مادری نمودند.

 

ظرفیت‌های کشاورزی و باغداری منطقه رمون:

 

ازنظراقلیم‌شناسی کشاورزی منطقه رمون را می‌توان به دو بخش به شرح زیر تقسیم کرد:

 

الف) بخش نیمه گرمسیر تا معتدل با آب و هوای مدیترانه ای: این ناحیه از ابتدای روستای نراب شروع و تا روستای کنگری ادامه می‌یابد و دارای باغات مرکبات و درختان انار است. می‌توان ادعا کرد که پرتقال ناول و دیگر ارقام مرکبات کوهستان منطقه ازنظر کیفیت، بازارپسندی، طعم و مزه در نوع خود بی‌نظیر و در ردیف مرکبات دلفارد، زارین و گمرکان در جبالبارز جنوبی قرار دارند. شایان ذکر است که مرکبات مناطق یاد شده از نظر کیفیت در بازار شناخته شده و در حقیقت یک برند معروف می باشد.

 

ب) بخش سردسیر: این ناحیه تقریباً از روستای کنگری به بالادست و به‌طرف کوه‌های شینگرا در سربیژن ادامه دارد که از درختان کهن‌سال گردو و همچنین زردآلو، سیب، خرمالو و انگور پوشیده شده است. این محصولات دارای کیفیت بسیار بالایی بوده و طعم واقعی محصول سالم و ارگانیک را دارند زیرا باغداران از سموم و کودهای شیمیایی استفاده نمی‌کنند و هنوز هم به همان روش‌های سنتی و با استفاده از کودهای حیوانی درختان و باغات خود را تقویت می‌نمایند. در این منطقه طبق گفته مدیر خدمات کشاورزی بیش از 1800 هکتار باغ انواع درختان سردسیری و نیمه گرمسیری وجود دارد که جهت انتقال تولیدات آن، به جاده مناسب نیاز مبرم دارد که در بخش زیر موردبحث قرارگرفته است.

پیام تسلیت بمناسبت درگذشت مادر شهید اسماعیل مسلمی مهنی...
ما را در سایت پیام تسلیت بمناسبت درگذشت مادر شهید اسماعیل مسلمی مهنی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sahchashmah بازدید : 129 تاريخ : چهارشنبه 8 اسفند 1397 ساعت: 15:22