ایل سلیمانی در جیرفت ،ساردوئیه و رابر تا کهنوج و رودبار

ساخت وبلاگ
معرفی طایفه سلیمانی

 

انچه از روایات شفاهی و سینه به سینه ی تاریخ برمی اید این است که  سلیمانی ها که هم اکنون درشهرستانهای بافت ، بردسیر،جیرفت،عنبراباد ،کهنوج ،قلعه گنج ،رابر و منوجان استان کرمان ساکن هستند ،ازاستان فارس به محل کنونی مهاجرت کرده اند.

 

بنا به نقل راویان ، جد سلیمانی ها شخصی بنام امیر محبت ،فرزند کمال ،ازعشایر خمسه فارس بوده است

 

وی یکی از سرداران سپاه نادر شاه افشار در جنگ با هندوستان بوده که هنگام بازگشت نادر از هند ،ازطریق ساردوئیه ،رابر ،بافت و سیرجان  به موطن خود(فارس) میرودودر انحا برای فرزندان و اقوام خود از منطقه ی سرسبز و خوش اب وهوای ساردوئیه و رابر و نیز موقعیت سوق الحیشی ان تعریف می کند

 

از انجا که نادر شاه در اواخر عمر یا پایان دوره سلطنت تند خو و بد اخلاق شده بود به همه به خصوص سران سپاه خود بد می شود ،به حاکم فارس دستور می دهد که قدرت و اتحاد عشایر خمسه در هم شکسته شود و امیر محبت کشته و یا تبعید شود.

 

حاکم فارس راه دوم را انتخاب می کند و امیر محبت و فرزند او قربان خان را مجبور به ترک استان فارس می نماید.

 

امیر محبت که در سفر بازگشت از هندوستان منطقه ی ساردوئیه ورابر را برای سکونت مناسب دیده بود ، با فرزند خود به منطقه ی اقطاع ( بین سیرجان وبافت )کوچ می کند.

 

پس از مرگ نادر شاه ، امیر محبت به فارس بر می گردد ، ولی قربان خان با تعدادی از بستگان خود منطقه ی کنونی سکونت سلیمانی ها  ( ساردوئیه و رابر ) رابرای سکونت انتخاب می نماید.

 

در اثر کاردانی ، لیاقت و شایستگی ، قربان خان در زمان کوتاهی برمنطقه ای وسیع از سرچشمه های هلیل رود ، ساردوئیه ،رابر ، ارتفاعات بندر هنزا ،تخت سرطشتک تا دشت های وسیع و گرمسیری اطراف کهنوج ، فاریاب ،غرب هامون و جازموریان دست می یابد و املاک ومراتع زیادی را خریداری می کند و مالک می گردد.

 

از طرف سارم السلطان ،حاکم وقت جیرفت،ساردوئیه،رابر و اسفندقه ، لقب" امیر شکار " می گیرد و به امیر شکار قربان معروف می گردد.

 

امیرشکارقربان با دو ایل بزرگ منطقه ( مهنی و لری ) رابطه ی خویشاوندی برقرار می کند و پیوند خود را با این دو قدرت بزرگ منطقه محکم و استوار می سازد و سرانجام در سال 1199 هجری قمری دارفانی را وداع می گوید و در قریه ی ده ملک ازتوابع رابر به خاک سپرده می شود.

 

پس از مرگ امیرشکارقربان ، فرزندان او هر یک در قسمتی از املاک و مراتع پدرشان که به انها ارث رسیده بود به کشاورزی ،باغ داری ، دام داری ، دام پروری مشغول می شوند.

 

بدین ترتیب نام طوایف مختلف سلیمانی ها از نام فرزندان  امبرشکارقربان گرفته شده عبارت اند از:

 

1- طایفه ی ابراهیمی

 

2- طایفه ی عبدالعظیمی

 

3- طایفه ی میرزائی

 

4- طایفه ی حسینی

 

5- طایفه ی محمدی

 

6- طایفه ی مشهدی ولی

 

7- طایفه ی علیدادی

 

8- طایفه ی میرزاخانی

 

9- طایفه ی علیمرادی

 

10- طایفه خداوردی

 

11- طایفه ی مارکی

 

 

 

پیام تسلیت بمناسبت درگذشت مادر شهید اسماعیل مسلمی مهنی...
ما را در سایت پیام تسلیت بمناسبت درگذشت مادر شهید اسماعیل مسلمی مهنی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sahchashmah بازدید : 130 تاريخ : چهارشنبه 8 اسفند 1397 ساعت: 15:22